top of page
Screen-Shot-2018-08-24-at-17.08.13-1200x

5x Utrecht Science Park

Uitagenda juli/augustus 2018

Op het Science Park wordt niet alleen hard gestudeerd en gewerkt.Je vindt er ook verrassende plekken en initiatieven. Je moet ze alleen nét weten te vinden. 
 

DE BEWEEGBAKFIETS

Weleens een groep mensen de downward facing dog-yoga-houding zien doen in de Botanische Tuinen? Grote kans dat het deelnemers zijn van een sessie van de Beweegbakfiets. Drie keer per week kan je gratis meedoen aan een yogales, bootcamp of lunchwandeling. Brigitte van Sportcentrum Olympos: 'Het is ooit begonnen als initiatief om medewerkers van het Science Park naar buiten te trekken, maar iedereen kan aanwaaien en meedoen.' En als het regent? 'Bij yoga gaat de les niet door,' zegt Brigitte. 'Dat is niet fijn in het natte gras. Maar de bootcamp doen we wel gewoon. Doorbikkelen hoort erbij.' 

TROPISCH VLINDERFESTIVAL

Metallic glanzend goud, knalblauw of prachtig groen; voor bijzondere vlinders hoefje het land niet uitie ziet ze namelijk tijdens het Tropisch Vlinderfestival in de Botanische Tuinen. Speciaal voor dit festival warden cocons van gecertificeerde vlinderfarms ingevlogen die vervolgens in de kas uitkomen. Za tref je er prachtig blauwe morphovlinders en handgrote Atlasvlinders. Akkie van de Botanische Tuinen: 'Dat zijn enorme beesten met een harig lijf. Als je geluk hebt, komen ze op je hoofd zitten. De mannetjes hebben mooie antennes op hun kop zitten, die zijn bedoeld om de feromonen van de vrouwtjes op te vangen.' 

THE VILLAGE COFFEE SCIENCE PARK

Toen Ray in 2015 The Village Loffee Science Park opende, wist hij meteen dat hij het anders wiIde aanpakken. 'Op het Science Park is alles zo klinisch', zegt hij. 'Ga je ergens koffiedrinken, dan moet je direct afrekenen.' Anders werd het inderdaad; bij The Village Caffee Science Park in studentencomplex Johanna staat de muziek nét een tandje harder, liggen de tijdschriften ongeorganiseerd op tafel en mag er best een glas omgestoten worden. Of, zoals Ray het verwoordt: 'Het is een mooi rommeltje geworden waar je jezelf kunt zijn.' Naast koffie wordt er een wisselend assortiment broodjes en taart geserveerd. Handig als je trek hebten een deadline af moet tikken. 


KUNSTWANDENDELING

Een ziekenhuis loop je niet zo maar binnen. Je komt er met een doel: voor jezelf of voor een ander. Maar wist je dat je er ook kunt kunstkijken? Het UMC heeft een indrukwekkende kunstcollectie van meer dan tweeduizend werken in haar bezit Die collectie is niet niet alleen een welkome afleiding voor patiënten, maar vrij toegankelijk voor iedereen, en verdeeld over twee gebouwen: het UMC en het Hijmans van den Berghgebouw. De kunstroutes langs deze schilderijen, fotografie en sculpturen zijn gratis te verkrijgbaar bij de balie bij de hoofdentree en via de website van het UMC.


MEER UITHOF 

Je haar laten knippen voor een prikkie? Dat kan vanaf 8,50 euro bij de studenten van het ROC in Casa Confetti. 

Elke weekdag (behalve maandag) vind je ap de Heidelberglaan en op de Daltonlaan tussen 11:30-1130 uur twee wisselende restaurants op wielen. Zoals Broodje Bert, Hoi Ahn en biologische friet van Tour de Ia Frite. 
Wie tot zichzelf wil komen of even alleen wil zijn in de natuur, kan een wandeling maken in de Johanne Niemeijer Tuin, tussen de locaties UMC en WKZ in. 
 

bottom of page